Илия Божилов : Кучетата по-хранени от надзирателите


24 часа 12.12.2009 г.

Кучетата по-хранени от надзирателите

Порционът на служебните кучета в затворите у нас е 2,30 лв. на ден, а парите за храна на надзирателите са 1,40 лв. дневно.

Това съобщи вчера председателят на Националния синдикат на служителите от затворите Илия Божилов на митинг в Пазарджик. Повече от 100 служители от 10 затвора се събраха да изразят протеста си срещу ниското заплащане и лошите условия на труд в местата за лишаване от свобода. Към тях се присъединиха и служители от МВР, които изразиха подкрепа към колегите си от затворите в специална декларация „Заедно можем повече“.

Близо 3 месеца чакаме за среща с министъра на правосъдието Маргарита Попова, но до момента няма никакъв резултат, съобщи Божилов. Заплатата на затворническите служители е между 500 и 800 лв. и трябвало да бъде увеличена с поне 50%. Повечето от пандизите са строени в началото на века, плачели за ремонти и условията за работа в тях били ужасяващи.

На минтинга бе прочетена декларация до Попова и премиера Борисов, в която се изразява несъгласие с лишаването на служителите от затворите от 13 заплата за разлика от магистратите, които щели да получат дори 14-а.

Източник: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=312122

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *