Иван Петров : Необходимо е да защитаваме правата си в съюз


 

Председателя на УС на Синдикат на служителите в затворите в България Иван Петров заяви, че ръководената от него синдикална организация ще продължи да подкрепя справедливите искания на полицаи, пожарникари и спасители. Отношение на подкрепа за в бъдеще и към Синдикалната федерация на служителите в МВР обеща пред протестиращите в градинката пред МВР, на 23 септември 2012 година още Петров.

По долу публикуваме целия текст на изявлението:

Здравейте колеги,

Здравейте приятели,

Няма да използвам трибуната за излагане на нашите проблеми пред медиите и обществеността. Няма да използвам трибуната за обръщение към институциите. Това е част от нашето ежедневие в ролята ни на синдикални лидери и ние вървим по тази плоскост с бясна скорост всеки ден. Нашето присъствие тук е достатъчно ясен сигнал, за нашата решимост да кажем НЕ, да искаме промяна. НЕ на унизително ниския Стандарт на българския полицаи, НЕ на тежките и недостойни условия на труд, НЕ на неразумните правила, НЕ на нерегламентирания натиск. Днес даваме знак, че е валидна закономерността, това което веднъж е станало да става oтново при подобие на обстоятелствата, и НЕ само oтново, а толкова пъти колкото се повторят същите обстоятелства.

Синдикат на служителите в затворите в България нееднократно с различни актове на съпричастност засвиделства своето уважение към всички български полицаи, пожарникари, спасители. Нашата организация официално пред институциите и българското общество изрази, и по повод днешния протест, отношение на подкрепа към позицията на Синдикалната федерация на служителите в МВР. Не се съмнявам, че познавате и оценявате по достойнство мотивите в нашето становище.

Уверявам Ви, отчитайки необходимостта в малка България да защитаваме правата си в съюз, следвайки принципи, а НЕ настроения, нашата позиция няма да се различава и за в бъдеще.

Ще използвам тази трибуна да изразя уважението си към всички, които застанахте рамо до рано с нас без да се колебаете. Възхищавам се от активната ви позиция да защитите своите права, от публичната ви подкрепа на справедливите ни Общи искания. Горд съм от вашето поведение, от Вашата воля и твърда позиция. Горд съм да бъда един от всички. Възхитен съм от вашата смелост и ясна мисъл. Днес заедно демонстрираме, за пореден път волята си да защитим своите интереси, да защитим правото да имаш мнение, да го изразяваш, да мислиш различно и да Не си съгласен, поставяйки себеуважението и честта, над малките благинки. И това ни прави достойни. Достойнство, което искам да вярвам, обществото, чиито интерес сме призвани да защитаваме като държавни служители ще оцени. Защото както е казал английският философ Джон Стюърт Мил „По добре да си недоволен човек, отколкото доволна свиня“.

Днес ние даваме пример, че всеки трябва да отстоява правото си на достоен труд, на достойно заплащане.Днес ние даваме Пример и на другите прослойки на обществото с които нееднократно през годините сме настройвани едни срещу други. Днес ние даваме пример на нашите деца.{jcomments off}

Днес ние доказваме, че достойнството и доблестта не са изкоренени от съзнанието на българския полицай за което ви поздравявам и желая успех!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *