Започна събирането на средства за децата на загинали полицаи


 

Благотворителен базар за децата на загинали при изпълнение на служебния си дълг откриха в Гранд Мол Варна Синдикат на служителите в затворите и Синдикален Алианс Сигурност в МВР. За целта бяха подредени рисунки на деца, картини и икони на професионални творци.

Дарени бяха картинни произведения от: Светлин Ненов, фондация „Св.Св. Константин и Елена“, Aрт школа за рисуване, школи „Клас“ и „Вижън“, Aрт школа „Спектър“, училища „Климент Охридски“, школа “Ракурс” към читалище “Отец Паисий” ,Хуманитарна гимназия, Професионална гимназия по туризъм „Проф.Д-р Асен Златаров“, детски градини.

При старта на кампанията край експозицията се изявиха различни певчески състави и изпълнители, сред които деца от ОДЗ 12 “Първи юни”, Общински детски комплекс, от фондация “Надежда” , от Професионална гимназия туризъм “Проф.Д-р Асена Златаров” и от Гимназията с преподаване на чужди езици “Йоан Екзарх” , балетна формация Ейнджълс , брейк-формация Крейзи форс . Мероприятието е продължение на “Втори открит благотворителен турнир по футбол на малки вратички за деца и семейства на починали и инвалидизирани служители” , организиран от Синдикалните Дружества от град Варна на Синдикат на служителите в затворите в България-ССЗБ и Синдикален Алианс Сигурност в МВР –САСМВР.

На откриването присъстваха г-н Данчо Симеонов – Областен управител на област Варна, Варненския и Великопреславски Митрополит Кирил, г-жа Даниела Петрова-депутат в 41-то Народно събрание и председател на комисията „Култура, гражданско общество и медии“, доц. Христо Бозов – временно изпълняващ длъжността заместник – кмет на община Варна, Станислав Темелков – председател на Постоянната комисия „Обществен ред и сигурност“ в Общински съвет Варна, Слави Михайлов – председател на Националното сдружение на сираците в България, районните кметове на Младост и Тополи, представители на териториалните служби на МВР и МП, директорите на дирекции „Образование“ и „Социални дейности и жилищно настаняване“, служители на Варненската и Великопреславска Митрополия, множество колеги и приятели на загиналите служители.

Благотворителният търг под мотото “Децата на Варна рисуват за децата на бащите герои” ще бъде открит до 21 януари, а събраните средства – насочени към семействата и децата на загиналите при изпълнение на служебния си дълг служители в системата на МВР и на Министерството на правосъдието. За последните години във варненско героите са 11, а останалите без родител – 15 подрастващи. 4 от децата са кръгли сираци. Най-малките са на 3 и 7 годишна възраст и живеят при роднини.В деня на откриването бяха продадени картини на обща стойност 680лв. Община Варна в лицето на г-н Петър Пасев обеща да осигури карти за безвъзмездно ползване на общинските басейни за децата – сираци.

Благотворителният базар ще бъде закрит на 22.01.2012год. от 16.00ч. със благотворителен концерт , а самата кампания “Децата на Варна рисуват за децата на бащите герои” ще приключи на 30.01.2012год.

Банкови сметки за дарения : BG15UBBS80021094194520 – СД 03 при САСМВР BG86FINV91501214978189 – СД 14 ССЗБ Варна. Посочва се името на дарителя или наименованието на организацията или фирмата –дарител. При направено дарение за контакти и повече информация : 0892232959– Председател СД 14 ССЗБ Анатоли Атанасов 0879008582- Председател СД 03 САСМВР Варна Генади Димитров.{jcomments off}

Видео: Тук


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *