Европейският полицейски съюз /ЕPU/ настоява за решително ограничаване на агресията и насилието срещу полицаите в Европа


Поради увеличаващите се актове на насилие срещу правоприлагащите органи, Полицията все по-трудно и по-трудно успява да оправдае тези очаквания.

Европейският полицейски съюз забелязва, че в резултат на нарастващата тревога в обществото, сигурността е поставена пред все по-голяма и по-голяма заплаха и броят на прекомерните актове на насилие извършени срещу полицейски служители нараства.

Полицейските служители са обучени да се справят с актове на насилие. Но, това не означава, че насилието срещу полицаите е риск на професията и не може да няма съдебно разпореждане за извършителите на такива действия срещу полицаи.
Агресията срещу полицейските служители подлага сигурността под опасност и осигуряването на обществения ред и сигурност са подставени пред все по-големи заплахи. Нападенията над полицаи не вредят само на тях, а и на Правителството.

Всички полицейски синдикати обединени в Европейския полицейски съюз призовават Европейския парламент и Европейската Комисия да разрешат проблема с насилието над полицаи, както и последствията, които пораждат, с цел да бъде ефективно редуцирано насилието над полицейски служители, на базата на спазване на основните човешки права.

Европейският полицейски съюз настоява за ново европейско законодателство и прави относно:

  • Подобряване на законовото състояние и компенсации / финансови стимули за нанесени вреди на полицейски служители, които са били жертви на насилие.
  • Ефективни действия, насочени към обществото, което трябва да осъзнае, че насилието срещу полицейските служители е абсолютно неприемливо.
  • Подобряване на провежданите разследвания,повдиганите обвинения и налагането на наказания на актовете на насилие срещу полицаите.
  • Осигуряване на средства, обучение и всичко,което е необходимо, за да се подсигури адекватната защита на полицейските служители.


Брюксел, 7ми Mарт 2011.

Герит Ван Де Камп
ЕПС Президент

Берт Ван Каленберг
Ген.секретар ЕВРОФЕДОП

 

Европейският полицейски съюз (www.europeanpoliceunion.org) е член на ЕВРОФЕДОП (www.eurofedop.org) и е обединен полицейски синдикат, в който полицейски синдикати от цяла Европа си сътрудничат.ЕПС има като основна цел да представи сътрудничеството между различните полицейски синдикати в сферата на обществения ред и сигурност в Европа.ЕПС настоява за подобряване на условията на труд и законовата база на полицейските служители в /социално/ безопасна и сигурна Европа.{jcomments off}


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *