Декларация за подкрепа на СФСМВР


ДЕКЛАРАЦИЯ

 

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

СИНДИКАЛНИ БРАТЯ И СЕСТРИ,

Синдикат на служителите в затворите в България, в качеството си на  Ваш партньор, изразител на правата и интересите на служителите в ГДИзпълнение на наказанията и ГДОхрана“, и пряк участник в процесите по преодоляване на трудностите и проблемите в резултат на пропуските на политическите и управленски екипи в сектор Сигурност, подкрепя предприетите от Вас действия по защита на социално – икономическите интереси на служителите в Министерството на вътрешните работи.

В продължение на дълги години бяхме в ролята на догонващи и неведнъж предупреждавахме всички управляващи, че всяко решение, създаващо условия за неравнопоставеност в сектор Сигурност”, ще има тежки последици и ще води до ерозия на принципите на правовата държава.

В писмо от миналата седмица, до Председателя на Народното събрание, Министър-председателя, Министъра на финансите, Министъра на правосъдието, Председателите на парламентарните комисии по бюджет и финанси и по конституционни и правни въпроси, и до ръководствата на парламентарно представените партии, за пореден път призовахме по време на всички процедури и консултации по приемане на Бюджет 2022 г. и работа по тригодишната бюджетна рамка, всички институции и политически сили да стигнат до единна позиция, гарантираща повишаване, предвидимост и равнопоставеност на заплащането на труда, гарантиране на правата на служителите и цялостно финансиране, гарантиращо съзидателна посока на развитие и възстановяване на достойнството, себеуважението и чувството за справедливост на служителите в целия секторСигурност.

Нашите предупреждения и апел за постигане на политически консенсус между законодателна и изпълнителна власт, с цел преодоляване на пагубното схващане, че персонала, зает в сектора за сигурност, е само разход за държавата, не бяха чути.

Водени от горните съображения, от чувството за синдикална солидарност, и от споразумението между двете синдикални организации, Синдикат на служителите в затворите в България ще участва в протеста с вас.

Приемаме Вашето поведение, като акт на воля и твърдост за намиране на трайно работещо решение, на проблема свързан с доходите на всички структури в областта на Националната сигурност и катализатор на промените, които да мотивират всички активни служители и удовлетворят очакванията на гражданите за ред и сигурност.

С настоящото изразяваме надежда, протеста да послужи като форма на обединение на всички синдикални организации и отправяме призив за съгласие около тази основна цел.

 

С уважение, от името на Управителния съвет на ССЗБ:

Ясен Тодоров 

/Председател на УС на ССЗБ/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *