Декларация в подкрепа протеста на ССЗБ от СФСМВР


                                         

Управителният съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР/СФСМВР/ с безпокойство наблюдава продължаващите преговори между Синдиката на служителите в затворите в България и ръководството на Министерството на правосъдието. Последният кръг от тях, провел се на 26 август, завърши без осезаем напредък.

Проблемите на колегите ни от ССЗБ са ни отдавна известни и познати. Те имат същият произход и характер, както и редица проблеми, за чието разрешаване се бори от години СФСМВР.

Не можем да приемем за нормално работодателят да организира разпределението на работното време в противоречие с позицията на служителите и тяхната синдикална организация, при това без да представи достатъчно ясни аргументи. Не можем да приемем за нормално социалният диалог да се изражда в два монолога.

Воден от тези съображения, от чувството за синдикална солидарност, както и от споразумението за сътрудничество между двете синдикални организации,

УС на СФСМВР ПРИЗОВАВА
членовете и симпатизантите на Федерацията, които имат тази възможност, да подкрепят протеста на колегите ни от ССЗБ. {jcomments off}

УС на СФСМВР

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *