Декларация в подкрепа на исканията на служителите на МВР


 

                                                                                                                      ДО
                                                                                                                      УС НА СФСМВР

                                                                                                                      ДО
                                                                                                                      СЛУЖИТЕЛИТЕ НА МВР
                                                                                                                                    

                                                                         ДЕКЛАРАЦИЯ

    УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

   Ние, членовете на Синдикат на служителите в затворите в България за пореден път изразяваме нашата солидарност с вас. Изразяваме одобрение и подкрепа за справедливите социални искания на служителите на Министерството на вътрешните работи. Поздравяваме ви за решението да отбележите професионалния празник на служителите от МВР – 5 юли не с тържества, а с протест. В същото време прекланяме глава и отдаваме цялата си признателност в памет на служителите на МВР, загинали при изпълнение на служебния дълг.

   Наред с това споделяме загриженост и безпокойство, че за пореден път ставаме свидетели на необосновани и недостойни изказвания, които показват пренебрежение към синдикалните организации, защитаващи интересите на служителите в МВР без да се отчитат психологичните и морални щети, които се нанасят на хилядите служители, високомерно назидавани при всеки опит да защитят своите права. Подобно поведение е неприемливо и в този смисъл, като синдикат със свой облик и достойно място в синдикалното пространство използваме случая и обръщаме внимание на министъра на вътрешните работи на България господин Валентин Радев, че лековатото боравене с понятието „Синдикат“ показва дълбоко неразбиране на същността на синдикалната дейност. Надяваме се, че отлагането във времето на решенията на поставените социални искания, ще позволи на министър Радев по-детайлно, по-професионално и по-човечно да разсъждава за конкретните параметри на реформата, като не забравя обстоятелството, че ако за него тя е първа, то за гилдията ще е поредната.    

   С подкрепата си желаем да покажем на институциите, че приоритетите на политиката в сектор „Сигурност” трябва да са ясни и последователни с цел туширане на професионалното безпокойство. Ще настояваме и за в бъдеще, съответните министерства, които носят конкретни отговорности за състоянието на сектор „Сигурност” да работят в тясно сътрудничество и да отчитат мнението на служителите от сектора като фактор при вземаните от тях решения. Ще продължим да настояваме за прозрачен и обоснован подход при определяне на доходите, който гарантира спокойствие, а не несигурност, несправедливост и противопоставяне на отделните служби и професии в сектора.{jcomments off}     

   И не на последно място призоваваме всички организации, имащи отношение към защитата на правата и интересите на работниците и служителите в сектор „Сигурност”, да продължим да проявяваме необходимата настойчивост пред институциите за осигуряване на необходимите ресурси за ефективно функциониране на всички звена, за по-добри условия на труд, за социална сигурност и синдикална свобода.

 

 

04 юли 2017 г.        

гр. София                                   УС на ССЗБ                                                                                                                                                      

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *