Врачанските надзиратели са готови за протест


Зов 14.10.2010

Врачанските надзиратели са готови за протест

Служителите във врачанския затвор ще подкрепят колегите си от цялата страна в готвения протест след 16 октомври. Това сподели пред вестник „Зов нюз” Иван Тошев, председател на синдиката в областния град и член на управителния съвет на националните синдикати към затворите.

„Ако до 16 октомври не се вземат мерки от страна на Министерство на правосъдието и Главна дирекция по изпълнение на наказанията, ще пристъпим към протест, тъй като нямаме право да стачкуваме заради службата, която изпълняваме”, сподели Иван Тошев.

„Нашите искания са: на първо място да ни се дава цялата сума от парите за облекло и обувки, която е на стойност 400 лв. за година, а реално получаваме по 100-150 лв. на година. Второ, искаме да получаваме целия си годишен отпуск, което в момента не става, защото има липса на персонал в затворите.Следващото нещо, което не одобряваме е отношението на началниците към членовете на синдикатите. С тях непрекъснато сме в конфликт, заради нашите искания.”, допълва синдикалиста.

Протестите на надзирателите са още за прозрачност на взаимоотношенията в местата за хора, лишени от свобода, както и за увеличаване парите за извънреден труд и работа във вредни условия. „Заплаща ни се за 20-часов работен ден, а ние реално работим по 24 -25 часа, пак заради липсата на персонал. Нека ръководителите ни вземат мерки и да назначат достатъчно квалифицирани служители, за да не се получават тези недоразумения”, завърши Иван Тошев.

Източник:http://www.zovnews.com/bg/vrachanskite-nadzirateli-sa-gotovi-za-protest/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *