СИНДИКАТ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ В ЗАТВОРИТЕ В БЪЛГАРИЯ
гр. ПАЗАРДЖИК
гр. Пазарджик, Затвора, ул. „Ивайловско шосе”, тел.: 0889316072, e-mail: Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.

До
Министъра
на Правосъдието
гр. София


М О Л Б А

от Илия Димитров Божилов –
председател на Управителния съвет
на Синдикат на служителите в затворите в България


Уважаема госпожо Министър,

Поради множеството наболели служебни проблеми, от името на Управителния съвет на Синдикат на служителите в затворите в България /ССЗБ/ и от името на Председателите на Местните дружества към ССЗБ, моля за среща, в подходящо за Вас време.

До настоящия момент, освен 50 членове от Затвора Пазарджик,
имаме учредени следните Местни дружества:
1. Гр.Велико Търново - 50 членове;
2. Гр. Бобов дол – 75 членове;
3. Гр. Враца – 60 членове;
4. ЗО „Черна гора” към затвора гр. Ст. Загора – 25 членове;
5. Гр. Ст. Загора - Затвора – 25 членове.

Общо 285 са членовете на Синдиката на служителите в затворите в
България до момента.

23 Авг 2009

 

                          СИНДИКАТ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ В ЗАТВОРИТЕ В БЪЛГАРИЯ
                  гр. Пазарджик, ул. “ Ивайловско шосе” - Затвора e-mail : Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.

ДЕКЛАРАЦИЯ

от Управителния съвет на ССЗБ

Ние, членовете на ССЗБ с огромно възмущение научихме за психологическия натиск, от страна на ръководството на затвора в гр. Пазарджик, който се оказва върху Зам. Председателя на ССЗБ г-н Тодор Денев след излъчване на репортажа по БТВ на 19.08.2009г. за условията на труд в затвора в гр. Пазарджик.

Ние не приемаме методите на ръководството на затвора в гр. Пазарджик, с които се оказва натиск върху служители, заради това, че са се осмелили да изкажат своето мнение и да покажат мизерните условия, в които са принудени да работят, както и опитите на ръководството да заглуши справедливия глас на обикновения служител.

Заявяваме, че заставаме категорично зад думите и действията на г-н Тодор Денев, както и подкрепяме изцяло казаното от него в репортажа.

20.08.2009.г. УС на ССЗБ

 

                             СИНДИКАТ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ В ЗАТВОРИТЕ В БЪЛГАРИЯ
                       гр. Пазарджик, ул. “ Ивайловско шосе” - Затвора e-mail : Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.


До УС
на С Ф С М В Р
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДЕКЛАРАЦИЯ

от Управителния съвет на ССЗБ

Ние членовете на ССЗБ не приемаме за справедливи присъдите на колегите Мирослав Писов, Иво Иванов, Борис Механджийски, Георги Калинков и Янко Граховски от ОД на МВР Благоевград в размер на общо 82 години затвор по обвинение, че са пребили до смърт криминално проявеното лице Ангел Димитров-Чората при полицейска акция за залавянето му в рамките на операция „Респект” през 2005 г. Заявяваме също така, че е неприемлива и постановената от втория състав на Военния апелативен съд тригодишна ефективна присъда срещу служителя от 09 РПУ-София Александър Александров, издадена въз основа на недоказано обвинение за насилствено изтръгнато признание от свидетел .

ССЗБ е категорично против тези присъди , като моли Военният- касационен съд да преразгледа решението си .

Желаем справедливо и адекватно решение.

Подкрепяме справедливите искания на СФСМВР относно присъдите на колегите.

10.08.2009.г. УС на ССЗБ

 

До УС
на С Ф С М В Р
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Д Е К Л А Р А Ц И Я

от Управителния съвет на ССЗБ

Ние, представителите на новосформирания Синдикат на служителите в затворите в България, декларираме пълна подкрепа за вашите действия на 24.05.2009 год. Заставаме изцяло зад вашите искания, тъй като за краткото време от учредяването си вие показахте, че сте един истински работещ синдикат, чиято цел е социалното благополучие на всички служители от МВР.

С тази декларация ССЗБ изцяло се присъединява, подкрепя и декларира своята съпричастност към вашия протест.

Декларираме, че след като приключим структурирането си, ще участваме във всички протестни действия предприети от Вас, защото се борим за една и съща кауза.

Управителен съвет
на Синдикат на служителите
в затворите в България

23.05.2009г.
Пазарджик