Действия на ССЗБ

 

Иван Петров от името на УС на Синдиката на служителите в затворите в България изпрати официално писмо до заместник министъра на правосъдието Пламен Георгиев, в което се иска свикване на Съвета за социално партньорство към Министерството на правосъдието.

В писмото се казва:

 
Действия на ССЗБ

По повод периодично постъпващите сигнали за оказван натиск под различна форма на представители на Сдружението, последният от които срещу Иван Тошев член на УС и председател на СД Враца за изявления пред Зов news, Синдиката на служителите в затворите в България категорично изразява своето възмущение от поведението, психологическите и словесни прийоми на отделни ръководители, целящи сплашване на всеки неудобен на тях и на администрацията служител или група хора, които отказват да мълчат, дръзнали да се възпротивят на техни решения или действия.

 
Действия на ССЗБ

УС на Синдикат на служителите в затворите в България се обърна с декларации, до Министър председателя на Р.България,  Председателя на НС на Р.България, Министъра на правосъдието и Министъра на финансите в протест срещу ниското заплащане на труда в системата на наказателно - изпълнителните органи и неглижирането на обществената роля на сектора.

 
Действия на ССЗБ

Във връзка с разпространеното до медиите съобщение от Министерство на правосъдието по повод протестния митинг, организиран от Синдикат на служителите в затворите в България /ССЗБ/ на 10 юни 2012 г. пред Министерството на правосъдието и Министерство на финансите, с което ръководството на МП се обръща с апел към ССЗБ по време на мирния протест да представи в Министерство на правосъдието програма за предотвратяване и пресичане на корупционните практики сред служители в местата за лишаване от свобода, изразяваме следната позиция:

 
Действия на ССЗБ

Синдикалните дружества на служителите на затворите в България и Синдикален Алианс Сигурност в МВР организират за трети път благотворителен футболен турнир на малки вратички под надслов "С обич за децата в памет на бащите герои". Турнирът е в помощ на децата на загинали полицаи и ще се проведе на общинските игрища в Техническия университет във Варна на 23 и 24 юни.

Със събраните средства ще бъдат подпомогнати децата и семействата на загинали и инвалидизирани служители от ОД на МВР - Варна и Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" към Министерство на правосъдието.

 
Още статии...