Действия на ССЗБ

Снимка БНТ

От Синдиката на служителите в затворите в България се обявиха срещу инструкция, с която се налага абсолютна забрана на постовите надзиратели в следствените арести, да сядат по време на полаганите от тях 12 и 24 часови смени. Заместник - министъра на правосъдието да вземе отношение по проблема, поиска Иван Петров – председател на УС на Синдиката.

 
Действия на ССЗБ

На 18 октомври 2012 год. председателя на ССЗБ Иван Петров, посети гр.Смолян и се срещна със синдикални членове, и служители от структурите на ГД"ИН" в града. Той запозна присъстващите с дейността на сдружението и с мерките, които се предприемат за решаване на социалните и професионални проблеми на служителите.

 
Действия на ССЗБ

 

Синдикат на служителите в затворите в България изразява одобрение и подкрепа за БОЛ „Раковски” , решението и за провеждане на Национално патриотично шествие под надслов „ЗА БЪЛГАРИЯ, ЗА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ” и справедливите социални искания на служителите в Министерство на отбраната на Република България.

 
Действия на ССЗБ

Ръководството на Синдикат на служителите в затворите в България изпрати поредно писмо до Министъра на правосъдието, Диана Ковачева с предложение за среща.

Да се пристъпи към разговори по отношение на настоящото финансово състояние и изясняване на основни въпроси във връзка с финансовата рамка, и проектобюджета за 2013 година на двете специализирани дирекции на подчинение на Министерството на правосъдието - ГД”Изпълнение на наказанията” и ГД”Охрана”, поискаха за втори път в рамките на месец от Синдиката на служителите в затворите в България.

 
Действия на ССЗБ


Синдикат на служителите в затворите в България, изпрати Отворено писмо - Декларация отнасяща се до участието на Синдиката в протест, организиран от Синдикалната федерация на служителите в МВР.

"От общата ни отговорност да защитаваме правата на нашите членове, в името на нашите общи интереси, сме пряко заинтересовани от реализирането на отправените от Федерацията  справедливи искания,  за увеличаване на основните заплати на служителите в МВР  и предложенията за законодателни промени, и ще покажем своето единомислие.", посочва УС на ССЗБ в прессъобщение до медиите.

 
Още статии...