В медийте

Знаете ли какво се случва със затворник, който напада или заплашва надзирател? Нищо.

Всъщност да заплашваш или удряш надзирател се оказва сравнително лесна и безнаказана задача. Въпреки, че работят с криминален контингент надзирателите не се ползват със защитата на закона, така както е с колегите им от системата на МВР. Нападението над служител в български затвор е приравнено до обикновена хулиганска проява.

 

 

 

 

 
В медийте
Снимка:Gramofona.com
 
Затворник заплаши с убийство бургаски надзирател и семейството му, но прокуратурата няма да повдигне обвинение. Нещо повече, оказва се, че постановлението срещу лишения от свобода е прекратено заради липса на доказателства. Всъщност доказателства е имало, те са били поискани, но не са предоставени от тогавашната затворническа администрация, а по-късно се оказало, че са унищожени.
 
В медийте

На протестни действия излизат и надзирателите от затворите.Надзирателите са решени да се включат в обявения за 27 юли национален протест на служители в затворите, в столицата, срещу цялостната политика в системата на местата за лишаване от свобода. За мотивите, исканията и очакванията радио „Фокус”-Сливен разговаряме с Цветан Михайлов – член на УС на Синдиката на служителите в затворите в България.

 
В медийте

Надзиратели излязоха пред сградата на затвора в Ловеч в знак на несъгласие с управленската политика на ГД "Изпълнение на наказанията" по отношение на работното време, социалните придобивки и заплащането на труда. Действията на ловешките надзиратели са солидарни с колегите им от Бургас и Варна.

 
Още статии...
Вход