В медийте
И служителите на затворите се готвят за протести утре в Софив. Това обяви за Нова телевизия председателят на Синдикат на служителите в затворите в България Иван Петров.

Повечето надзиратели работят на 24-часови дежурства, а от тях се признават и заплащат 20 часа. 4 часа не се плащат, защото, според ръководството, през тях служителите си почиват в рамките на поделението. Охранителните вишки на затвора са без санитарни възли, липсва течаща вода. Не е осветено.

Източник:КРОСС

 
В медийте

Все още не е ясно точно под каква форма варненските полицаи и надзирателите от арестите и затворите ще подкрепят националния протест на 30 ноември, организиран от синдикатите заради намеренията на правителството да повиши възрастта за пенсиониране и да отпаднат парите за клас прослужено време, но служителите стоят плътно зад всички недоволни.

 
В медийте

София /КРОСС/ Днес от 14.00 в ГД "ИН" ще се проведе среща между представители на Синдикат на служителите в затворите в България и главен комисар Митко Димитров - главен директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията".

ССЗБ приема поканата като закъснял отговор на поисканата с писмо от УС на ССЗБ в началото на месец септември 2011г. среща с ръководството на ГД"ИН , и изпратената по-късно до Министъра на правосъдието декларация , с която ССЗБ официално обяви протестна готовност.

 
В медийте

Служителите в местата за лишаване от свобода може да запалят протестна цигара подобно на колегите си от МВР. Сценарият беше нахвърлян тази седмица в обща акция на синдикални организации на полицаи, пожарникари и надзиратели. Че работата отива към публично недоволство, стана ясно на съвместна пресконференция по повод на социалното напрежение в силовите структури. Присъстваха председателите на управителните съвети на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов, на Синдиката на служителите в МВР Иван Павлов, на Националния синдикат на пожарникарите в България "Огнеборец"Любомир Еленков, на Синдиката на служителите в затворите в България Иван Петров.

 
В медийте

Синдикалните дружества на Синдикален алианс Сигурност в МВР и Синдикат на служителите в затворите в България –гр.Варна , с подкрепата на Община Варна, Дирекция “Младежки дейности и спорт” организират дарителска кампания за събиране на дрехи, обувки и консумативи за деца и младежи от социалните домове в гр.Варна. Кампанията е отворена към всеки и ще се проведе през периода 21.11.2011год. - 09.12.2011год. Събирателният пункт се намира в база “Младежки дом” с адрес бул.”Цар Освободител” 27. Изискване към дрехите и обувките е да бъдат чисти и здрави и сортирани по размер съобразно възрастовите групи, както следва: от 5 до 11 год., от 12 до 15 год., от 16 до 19 год. Към кампанията се събират играчки, памперси, миещи и перилни препарати, необходими за децата /от 0 до 3 год./ от Дом за медико-социални грижи „Виница”.

 
Още статии...
Вход