В медийте

От надзирателите в затворите искаме много, но им даваме страшно малко, каза в "Преди всички" Митко Димитров, директор на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" в Министерството на правосъдието.  

Това, което искаме  са компенсации за орязване на наши граждански права, от които ние уж доброволно сме се отказали. Няма да провеждаме самостоятелни ефективни протестни действия до срещата на 16-и с новия министър на правосъдието Диана Ковачева - този ангажимент пое  Иван Петров, председател на управителния съвет на Синдиката на служителите в затворите в България.

 
В медийте

В разпространена до медиите декларация Синдикатът на служителите в затворите в България (ССЗБ) предупреждава, че не изключва провеждането на ефективни стачни действие.

Основната причина за това е нарушеният социален диалог в Министерството на правосъдието.

В декларацията се казва още, че от създаването си през 2009 г. до днес, Синдикатът се стреми да запознае Министерство на правосъдието с проблемите на работещите в пенитенциарната система служители и съвместно с политическото и професионално ръководство да търси пътища за тяхното разрешаване.

 
В медийте

София /КРОСС/ От създаването си през 2009 година до днес Синдикатът на служителите в затворите в България се стреми да запознае Министерство на правосъдието с проблемите на работещите в пенитенциарната система служители и съвместно с политическото и професионално ръководство да търси пътища за тяхното разрешаване. Това посочват от съюза в разпространено до медиите становище.

 
В медийте

Продължава съвместната кампания на Синдикат на служителите в затворите, Синдикален алианс сигурност в МВР и дирекция "Младежки дейности и спорт" за събирането на дрехи, обувки, играчки и книжки.

Кампанията е отворена до 9 декември. Събраните дарения ще отидат при децата от социалните домове във Варна, обясниха председателите на двете дружества Анатоли Атанасов и Генади Димитров. Те изразиха надежда, че много техни колеги от сектор "Сигурност", както и големи фирми и варненци ще подкрепят инициативата.

 
В медийте

С трикольорни ленти на униформите Синдикатът на служителите в затворите в България подкрепя днешния протест срещу пенсионната реформа, съобщи за радио „Фокус“ – Сливен председателят на сливенския синдикат Цветан Михайлов. Служителите на няколко затвора в България вече са получили такива ленти, а до обяд трикольори ще има във всички места за лишаване от свобода.

 
Още статии...
Вход