В медийте

Снимка © Дарик Варна  Половината от надзирателите във Варненския затвор и техни колеги от следствения арест протестираха тази сутрин. Близо 30 от работещите в затвора около 70 надзиратели се събраха пред входа за свиждания, за да пият по една вода. Протестът не наруши охраната на затвора.

 
В медийте

Пием чая без захар, защото захарта е скъпа. Това заявиха бургаски надзиратели, излезели на протест срещу цялостната политика на Министерството на правосъдието и ГД "Изпълнение на наказанията", предаде кореспондентът на БГНЕС в Бургас.

 
В медийте

 

Причини за недоволството са лошите условия на труд, ниските заплати и неправилната политика в сектора

 

Заповед  на Главна дирекция "Изпълнения на наказанията" ядоса голяма част от надзирателите в българските затвори. От 1 юли отпадат 24-часовите дежурства и се преминава на смени от 12 часа. 

 
В медийте

Димитър Бонгалов се включи в екипа на служебното правителство и за втори път поема поста заместник-министър на правосъдието, който отговаря за ГД "Изпълнение на наказанията" и ГД "Охрана". Той бе зам.-министър на правосъдието със същия ресор и в периода 2005-2008 г. През последната година Димитър Бонгалов бе директор на дирекция "Национален превантивен механизъм и основни права и свободи на човека" при Омбудсмана на Република България.

 
В медийте

 

  © Снимка: www.gdin.bg

Днес е професионалният празник на работещите към системата на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията". За професията на надзирателя и нейните предизвикателства разказа в "Посоките на делника" по БНР надзирателят Илиян Гергов, който е председател на синдикалното дружество в плевенския затвор:
 
Още статии...
Вход