Новини

Във връзка с многократно постъпили запитвания от страна на бивши служители на МП - ГД"ИН" до ССЗБ относно дължимите им неизплатени обезщетения по смисъла на чл.252 , от ЗМВР , Ви информираме затова , че по време на провелата се в хотел "Родина" дискусия на тема Професионални и социални проблеми в условията на криза пред държавните служители от МВР, МП и военнослужещите от Министерство на отбраната” организирана от Синдикалната Федерация на служителите в МВР /СФСМВР/, Националният Синдикат на Пожарникарите в България „Огнеборец”, Българска офицерска легия ”Раковски” и Синдикатът на Служителите в Затворите в България /ССЗБ/ , Гл.комисар Петър Василев отговори , че след привеждане на договерените между МП и ГД"ИН" допълнителни 7,2 млн. лева ще започне изплащнето на въпросните суми.

ССЗБ има готовност при неизпълнение на поетия ангажимент да създаде необходимата организация , за евентуално подаване на иск по смисъла на ГПК за изплащаме на тези обезщетения, както и такъв за изплащане на обезщетения за пропуснати ползи на основания чл. 252, ал. 1 от ЗМВР и чл. 86 от ЗЗД

 
Новини
На 19.09.2010 год., бе основано ново дружество на ССЗБ. Група ентусиасти тръгнали да решават проблеми и искащи промяна, учередиха СД при Затвора Бургас , гр.БУРГАС.


                                         

 

 ПРЕС СЪОБЩЕНИЕ


 

 

 

Днес, 16 септември 2010 г. в 10:00 часа в зала 1 на хотел „Родина” се проведе дискусия на тема „Професионални и социални проблеми в условията на криза пред държавните служители от МВР, МП и военнослужещите от Министерство на отбраната” организирана от Синдикалната Федерация на служителите в МВР /СФСМВР/, Националният Синдикат на Пожарникарите в България „Огнеборец”, Българска офицерска легия ”Раковски” и Синдикатът на Служителите в Затворите в България /ССЗБ/.

 


От официално поканените представители на правителството, никой не се яви. От страна на ГД "ИН" на дискусията присъства Главен комисар Петър Василев.ССЗБ не получи задоволителен отговор на нито един от  засегнатите въпроси.
 
В края на дискусията организаторите приеха и подписаха декларация, която ще изпратят лично до Министър-Председателя, Министъра на Вътрешните работи, Министъра на Отбраната, Министъра на Правосъдието и всички медии. В нея те заявяват силното си безпокойство от пасивността и незаинтересоваността на правителството към професионалните и социалните проблеми на служителите в МВР, МО и МП - ГД ”ИН”.
 
Аудио от изложенията на СО :dox.bg/files/dw?a=298b83092b
 

     Уважаеми приятели ,

     След изпратеното до главния редактор на "Mediapool" писмо по повод журналистически материал публикуван в електронното издние , в който по адрес на работещите в затворите бе използано определението "пазачи" от медията поднесоха своите извинения  за използвния журнлистически жаргон.

    Имаме уверението на автора на статията Г-н Степан Хиндлиян , че квалифицирането ни като "пазачи" не е било злонамерено и материала ще бъде в тази си част редактиран.Същевременно Г-н Хиндлиян сподели , че проблемите на служителите в сферата на сигурността са тема , която следи и отразява в своите материали , разбира отговорността на нашите професии и значението на синдикалната дейност на професионалните профсъюзи .

    УС на ССЗБ блгодари на екипа на "Mediapool" за бързата реакция и проявения висок професионализъм!

 

 

   Приятели ,

   Проблемите ни продължават да се задълбочават.
Лятото и "отпуските" свършиха.Нашето положение като служители не се е подобрило, напротив - постоянно сме обект на експерименти , рестрикции и равнодушие. Поради това планираме провеждането на комплекс от мероприятия, с които да защитим законните права на своите членове в областта на труда.

   На 30.08.2010 г. в офиса на СФСМВР се проведе среща между представители на УС на СФСМВР , ССЗБ , СПБ "Огнеборец" и БОЛ "Раковски".Във връзка с декларираната от организациите взаимна солидарност , подкрепа и готовност за общи инициативи бе взето решение за провеждане на дискусия на тема "Професионални и социални проблеми в условията на криза пред държавните служители от МВР , МП и военнослужещите от МО" на която да бъдат поканени Министър председателя Г-н Бойко Борисов и министрите имащи отношение по - проблемите.

   С текста на поканата и проекта за дневен ред на дискусията може да се запознаете по - долу на началната страница на сайта или в раздел "Действия на ССЗБ".

   Моля да имате предвид, че местата в залата са ограничени.

 

 
Още статии...