Действия на ССЗБ

Уважаеми представители на българските медии,

От създаването си през 2009 година до днес, Синдикат на служителите в затворите в България се стреми да запознае Министерство на правосъдието с проблемите на работещите в пенитенциарната система служители и съвместно с политическото и професионално ръководство да търси пътища за тяхното разрешаване.

След проведено на 05 декември 2011г. в Министерството на правосъдието Редовно заседание на Съвета за социално партньорство , със загриженост споделяме с вас нашата оценка за социалния диалог в министерството:

-
Министерството в лицето на зам.-министър Христо Ангелов за пореден път показа пълно и демонстративно пренебрежение към работещите в българските затвори, следствени арести и пробационни служби служители.

-
Съвета за социално партньорство се превърна в структура тотално неглижирана и лишена от всякакъв смисъл.

-
В нито един документ на Министерство на правосъдието няма данни за практически – реално отношение към проблемите на българските затвори, респективно, липсва програма за справяне с проблемите на служителите и подобряването на социалното им положение, които обстоятелства будят у служителите несигурност и безпокойство.

След обявената в средата на месец ноември с декларация до Министъра на правосъдието протестна готовност от Синдикат на служителите в затворите в България, и при така стеклите се обстоятелства , от ССЗБ ще търсим социален диалог с новия министър на правосъдието г-жа Диана Ковачева, но не изключваме междувременно организирането и провеждането на ефективни протестни действия съобразени със законите на страната.


05.12.2011г.                                                                                                                                УС на ССЗБ

 
Вход