В медийте

27 отбора ще участват в благотворителния турнир по футбол в помощ на децата на загинали полицаи и служители на затвори. Организатори са Синдикатът на служителите в затворите-Варна и Синдикална Федерация на служителите на МВР, със съдействието на община Варна, Зоналния съвет на БФС, Общински детски комплекс и редица представители на местната и общинска администрация.

Отборите са разделени в девет групи по три. Победителите от всяко трио, продължават във втората фаза, където има нови три групи с по три състава. Лидерите в тях оформят финална група, където с мачове всеки срещу всеки ще бъдат определени първият, вторият и третият в крайното класиране.

Турнирът е в събота и неделя на игрищата на Техническия университет във Варна. Точно в 8,30 ч. Варненският и Великопреславски Митрополит Кирил ще извърши водосвет, а в 9,15 ч. започват самите мачове. За откриването се очаква и кметът на Варна Кирил Йорданов. Двубоите ще са от две полувремена по 15 минути с 3 минути почивка. От общината отпуснаха комплекса за ползване в двата дни от 8 до 17 ч.. Очаква се двубоите от финалната група да започнат около 12 ч. неделя. За доброто настроение ще се погрижат децата от Общински Детски Комплекс Варна и фондация „Надежда“, а освен това ще има и шоу с жонглиране. Водещ на мероприятието ще е Кирил Аспарухов, а музикалното оформление ще подсигури Alex DJ`s.

Генади Димитров от Синдикална Федерация на служителите на МВР и Анатоли Атанасов от Синдиката на служителите в затворите-Варна обявиха с радост, че до момента от такси и дарения са събрани около 5000 лева. Очакват се още доста средства, които да бъдат дарени на децата. От „Девин“, „Пепси“, сладкарница „Анджелика“ и „Загорка“ ще предоставят безплатно свои продукти, а отделно всеки ще може да си закупи тениска от турнира, средствата от които също ще бъдат дарени.

 

Жребият:

І група: Съдебна охрана, Варненска митрополия, УС на синдикат на служителите на затворите

ІІ група: ІІІ РПУ, ІV РПУ, СОД-DSC

ІІІ група: Общинска дирекция на МВР-Варна, „Респект“, „Експресбанк“

ІV група: В и К, „Хиените“, Врачански затвор

V група: Ловешки затвор, „Чифлика“, Бургаски арест и затвор

VІ група: „Елдоминвест“, СОД-Варна, Военноморски спортен клуб

VІІ група: Футболни ветерани, Хепи 1, Варненски свободен университет

VІІІ група: Специализирана полицейска служба, Сборен отбор на синдикат на служителите на затвора и МВР, Варненски затвор

ІХ група: Разделна, Журналисти, ВВМУ-Варна

Автор: Petel.bg