Кlassa.bg 31.10.2010      

Протестиращите полицаи внесоха писмото с исканията си до Бойко Борисов

Надзиратели: Условията в затворите за надзиратели и затворници са едни и същи

София /КРОСС/  Протестиращите полицаи внесоха в министерски съвет писмо с исканията си, адресирано до премиера Бойко Борисов, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС.
Основното им искане е за повишаване за заплатите и адекватни условия за работа, споделиха те. По думите им, в това отношение България е най-зле от страните-членки в материално отношение.
Условията в затворите за надзиратели и затворници са едни и същи. Това заяви пред  КРОСС Иван Петров, Председател на Синдиката на служителите в затворите в България, чиито представители са на протеста.
 
"Заплатата е 700 лв. и това е максимумът, който може да се вземе. В системата има недостиг на кадри, служители напуснат постоянно, но няма кой да ги замести. Условията в затворите за надзиратели и затворници са едни и същи", каза той.
 
Петров подчерта, че исканията на протестиращите не са политически, а социални. Това което искат е по-добро оборудване и разбиране от страна на управляващите. "Искаме диалог, никой не желае протести, но ако се наложи ще продължим", категоричен бе той.
Иван Петров съобщи, че следващият масов протест ще бъде най-вероятно на 7 ноември.

"Не може един човек да отговаря за 180 затворници и да дава 24-часови дежурства".
Работното ни облекло не се е променяло сигурно от 20 години", допълни Пламен Загорски от Синдиката на служителите в затворите в България и главен надзирател на затвора в Пловдив.
Загорски заяви още, че не иска журналистите да иронизират професията и да наричат него и колегите му "пазванти".
 
 

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови