Новини

Иван Петров пред БНР -Готови сме за протести !

В голяма степен протестните действия на служителите в затворите вървят паралелно с тези на синдикалната федерация на служителите в МВР. Това каза за предаването на "Хоризонт" "Преди всички" председателят на Управителния съвет на Синдиката на служителите в затворите в България Иван Петров. Според него един от най-сериозните проблеми е недостигът на кадри в системата предизвикан от мудните процедури по назначаване и текучеството на хора поради ниското заплащане и лошите условия на труд."

При липса на вещево доволствие не се изплаща левовата равностойност до достигане на лимита.  Не достигат палки , белезници , защитни жилетки и ръкавици при работата с лишените от свобода. Проблемите с отчитането на по-малко отработени часове, незаплащането на извънреден труд и воденето му като трудов стаж , чакат от дълго време разрешаване." подчерта пред националното радио председтаеля на ССЗБ.

 
"Ние не сме в стачна готовност, защото ние като държавни служители по ЗАКОНА за МВР нямаме право на ефективни стачни действия, но имаме протестна готовност, и сме готови да протестираме по всякакъв разрешен от закона начин. Ние имаме договорни отношения с колегите от синдикалната федерация на МВР, със синдиката на пожарникарите, с българската офицерска легия "Раковски". От около месец се опитваме да постигнем някакъв диалог с управляващите на по-високо ниво", заяви Петров.
 
Диалогът със синдикатите не е прекъсвал, увери от своя страна директорът на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" към Министерството на правосъдието Петър Василев. Той изрази готовност за пряка среща със синдикатите.
 
"Няма никаква пречка, ние срещи провеждаме регулярно и периодично и можем да се срещнем по всяко време. Винаги можем, и утре можем да се срещнем и диалогът винаги е съществувал между нас, само че аз не мога да поема гаранция, че на тази среща ще решим всички въпроси", посочи Василев. !!!
 
Аудио: Тук
 
 
 
Вход