СИНДИКАТ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ В ЗАТВОРИТЕ В БЪЛГАРИЯ
гр. Пазарджик, ул. “ Ивайловско шосе” - Затвора e-mail : Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.

До УС
на С Ф С М В Р
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ 

ДЕКЛАРАЦИЯ

от Управителния съвет на ССЗБ

Ние членовете на ССЗБ декларираме пълна и безусловна подкрепа на вашите искания в откритото писмо до ръководителите на МВР и държавата. Проблемите, които ви съпътстват съществуват и при нас в ГД „Изпълнение на наказанията”. Тук също имаше декларирана готовност за диалог от страна на ръководството, но на практика такъв все още няма. Създават се всевъзможни пречки и изисквания пред нас за започване на диалог, както и дежурното оправдание, че пари няма. Пред нас също остро стои проблема с материално-техническото обезпечаване на служителите. Полагането на извънреден труд и неговото отчитане е дискриминационно, дори в по-голяма степен отколкото е в МВР. Вещевото доволствие е голям проблем, който съществува от 2003 година. Изразява се в крайно недостатъчно количество и видове произведени артикули, като по този начин нито един служител не може да изпълни цялата сума от лимита, а остатъка отива незнайнио къде. Субективното отношение към членове на ССЗБ е проблем, който се появи от момента на създаване на синдиката. Освен това,  в системата на затворите в България, служителите са лишени от всякаква възможност за отдих за себе си и семействата си в съществуващата почивна база на Министерство на правосъдието. Докато в МВР обикновеният служител може да си позволи да почива заедно със семейството си, то при нас това е практически невъзможно, заради невероятно високите цени, като по този начин почивката остава приоритет само за хора на високи постове , както от ГД „Изпълнение на наказанията” така и от Министерство на правосъдието.
Заплащането на труда ни, добавките за храна и вещево доволствие са идентични с тези в МВР и се определят от Закона за МВР, затова ние подкрепяме изцяло искането за увеличение на тези суми.

Предвид казаното дотук, ние, членовете на Синдиката на служителите в затворите в България декларираме, че ще застанем рамо до рамо с вас във всички обществени прояви на Синдикалната федерация на служителите от МВР с пълния ни капацитет от членове и симпатизанти.

09.02.2010.г. УС на ССЗБ

 

Коментари  

 
0 # profile 2018-10-28 13:52
Need cheap hosting? Try webhosting1st, just $10 for an year.

Отговор | Цитиране | Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Вход